Skip links

Elementtiratkaisut

Saunatalo on Suomen johtava elementtisaunojen valmistaja. Viime vuosina elementtirakentamisen palvelurepertuaarimme on lisätty parvekepielien verhoukset esivalmistetuista elementeistä sekä elementoitu tuotesuojattu alakattokonseptimme.

Elementtirakentaminen tuo asiakkaillemme selkeitä etuja. Tehtaalla valmistetut elementit ovat laadukkaita ja standardoidut työskentelyolosuhteet varmistavat tasaisen laadun ja läpimenoajan vuodenajasta ja keleistä riippumatta.

Elementtisauna

Elementtisauna

Parvekkeiden pintaverhoukset

Parvekkeiden pintaverhoukset

Alakattokonsepti

Alakattokonsepti

Elementtirakenteisia saunoja yli 35 vuoden kokemuksella

Elementtisauna on kustannustehokas, vaivaton ja nopea tapa rakentaa uudiskohteen huoneistosaunat. Rakennamme jo tehdasolosuhteissa saunan asiakkaallemme mahdollisimman valmiiksi: näin edistämme osaltamme nopeatahtisen rakennushankkeen läpivientiä toimittamalla rakennusliikkeille ja rakennuttajille valmiita, helposti ja nopeasti asennettavia saunarakenteita.

Tehdastuotanto varmistaa tasalaatuisuuden, mittatarkkuuden ja nopean asennuksen. Saunassa käytetyt rakenneratkaisut ovat alan normien mukaisia ja rakennuttajien hyväksymiä. Myös oma asennustoimintamme takaa laadukkaan lopputuloksen: asennamme ja viimeistelemme elementtisaunan lauteita myöten valmiiksi. Asennustyön sujuvuuden varmistamiseksi olemme tehneet työmaalle ohjeistuksen elementtisaunojen vastaanottoon.

Elementtisaunan materiaalit

Yleisimmin saunapaneelina käytetään kotimaista kuusipuuta, haapaa tai tervaleppää. Yleisimmät ja hyväksi havaitut profiilit saunarakentamisessa ovat STP, STV ja STS.  Laudepinnoissa käytetään kuusta, haapaa ja tervaleppää. Tilaajan toiveiden mukaisesti tarjoamme myös mahdollisuuden käyttää erikoispuutavaroita.

Elementtisauna toimitettuna ja pystytettynä

Toimitamme elementtisaunoja ympäri Suomen valmiiksi pystytettynä. Toimitamme elementtisaunan ja pystytämme sen ennen väliseinätöitä, jolloin n. 80 % saunatöistä on jo tehty.

Saunan edut:

 • Helppo ja nopea asennus
 • Laadukkaat materiaalit vuosien kokemuksella
 • Määräykset ja standardit täyttävät, pitkälle jalostetut tehdasrakenteiset komponentit
 • Suunnittelu ja mitoitus ARK- ja LVIS-kuvien pohjalta – tarvittaessa pystymme toimittamaan myös saunan kuvia 3D-mallina
 • Joustava ja asiantunteva palvelu
 • Toimitus suoraan työmaalle kohteen mukaan nimettynä

Saunapaketin sisältö:

 • Elementtien tyypilliset mitat 1500–2000 mm * 2200 mm
 • Sokkelivaneri kaikilla seinillä (h=240 mm)
 • Runko 43 x 48/72/96 mm
 • Villoitus seinissä 50/70 mm, katossa 50 mm + 30 mm kovavilla
 • Tarvittavat tekniikan läpiviennit ja varaukset
 • Alumiinipaperi, limitys 200 mm, teippaus alumiiniteipillä
 • Tarvittavat tuet kiukaalle ja lauteille, vaneria. Ristiintuuletuksen ilmaväli 24 + 9 mm
 • Laudepinnat, kiukaan suojakaide ja jakkara, jonka jaloissa säätöominaisuus sekä luistonestokumit

Parvekkeiden pintaverhoukset

Parvekkeiden verhoaminen paneelilla antaa parvekkeille miellyttävän terassimaisen tunnelman. Saunatalo valmistaa parvekepielien verhoukset elementtitekniikalla tehtaalla. Esivalmistellut parvekkeen pielielementit varmistavat nopean työmaa-asennuksen ja tasalaatuisuuden. Pystymme toimittamaan parvekepielicardointeja kaikissa maailman väreissä erilaisilla höyläyksillä.

Kokemuksemme ja osaamisemme parvekepielien cardoinneista on myös työmaan käytettävissä, kun rakennedetaljiikka lasitusten ja pellitysten kanssa tuottaa vaikeuksia. Olemme cardoineet parvekkeiden sivuseiniä, oviseiniä ja kattoja jo yli 10 000 neliömetriä. Olemme mielellämme mukana hankkeissa jo suunnitteluvaiheessa, jolloin kokemuksemme työmaalta esimerkiksi erilaisista listoitusratkaisuista on asiakkaan käytössä mahdollisimman varhain. Pyydä tarjous parvekepielin cardoinnista myynnistämme myynti@saunatalo.fi

Alakattokonsepti

Kehittämämme tuotesuojattu elementtirakenteinen alakattokonsepti mahdollistaa monimuotoisempien alakattojen rakentamisen paneelista. Kattorakenne on mahdollista tehdä mistä tahansa saumasta aukeavaksi ilman luukkuja, jolloin kattopinnasta tulee eheä ja kaunis. Elementtirakenteinen limitetty rakenne mahdollistaa alakattojen tehokkaan rakentamisen ilman reunalistoja.

Elementtialakatto mahdollistaa myös monipuolisempien valaistusratkaisujen käytön, kun pitkien LED-profiilien varaukset voidaan tehdä alakattoelementteihin jo tehtaalla. Elementtirakenteinen alakatto voidaan toteuttaa mistä tahansa paneelilaadusta. Kysy lisää elementtirakenteisista alakattoratkaisuista myynniltämme. Perinteinen kahteen tasoon rakennettu elementtirakenteinen alakatto mahdollistaa tehokkaan alakattojen rakentamisen suuriin kohteisiin. Ratkaisussa katto aukeaa mistä tahansa kohtaan, jolloin alakattoon ei tarvita erillisiä luukkuja talotekniikkaa varten.

Esimerkki 1

Perinteinen kahteen tasoon rakennettu elementtirakenteinen alakatto mahdollistaa tehokkaan alakattojen rakentamisen suuriin kohteisiin. Ratkaisussa katto aukeaa mistä tahansa kohtaan, jolloin alakattoon ei tarvita erillisiä luukkuja talotekniikkaa varten.

Esimerkki 2

Kolmeen osaan jaettu elementtirakenteinen alakatto on teknisesti vastaava kuin perinteinen kahden tason ratkaisu. Kolmiosaisuus mahdollistaa symmetrisen ratkaisun.

Esimerkki 3

Elementtirakenteinen katto voidaan toteuttaa myös upottamalla valaistus alumiiniprofiileihin. Ratkaisu mahdollistaa eheän alakattorakenteen yhteen tasoon, jossa on mahdollisimman vähän häiritseviä läpivientejä.