Skip links

Saneeraus, paikalla
rakennetut ja alakatot

Rakennamme saunat ja paneelialakatot työmaalla asiakkaan toiveesta paikalla. Valmistamme vuosittain yli 2000 saunaa ja rakennamme alakaton noin 8000 huoneeseen. Erikoisosaamistamme on saunoihin ja alakattoihin liittyvien työvaiheiden ja tekniikoiden limittäminen työmaan onnistumiseen.

Paikalla rakentaminen

Saunatalo on luotettava saunaurakoitsija paikallarakennettavissa saunakohteissa kymmenien tuhansien saunojen kokemuksella. Olemme toteuttaneet satoja erilaisia kohteita ympäri Suomen. Paikalla rakennetun saunan suunnittelu ja valmistus käsittää meillä niin yksittäiset saunat kuin suuremmat saunaosastotkin, työt teemme aina alusta loppuun – runkotöistä aina viimeisten listojen asennukseen asti.

Valmissaunan runkotöihin sisältyvät saunan runkokoolaus, lämpöeristys, höyrynsulku sekä rimoitustyöt. Saunan cardoinnin yhteydessä asennamme tarvittaessa saunan valaistuksen. Saunan kiukaan ja lauteiden asennuksen lisäksi saunojen kokonaisasennuksiin kuuluvat myös saunan ovet ja niiden asennukset.

Alakattojen cardointi

Valmistamme myös saunaosastojen alakattojen cardoinnin runkoineen mm. pesu- ja kodinhoitohuoneisiin. Tekniikan tarkistusluukuksi olemme kehittäneet helppokäyttöisen kehysluukun. Käytössämme on kattavasti eri paneeleita ja profiileita.

Paikallarakennetussa saunassa:

 • Tilaajan toimesta:
 • Laattasokkelit ja kevyet väliseinät
 • Kovien seinien ja katon koolaus
 • Katon villoitus 100 mm ja kevyiden väliseinien 50/70 mm.
 • Alumiinipaperi, limitys 200 mm, teippaus alumiiniteipillä
 • Tilaajan toimesta:
 • Kovien seinien ja katon koolaus
 • Katon villoitus 100 mm ja kevyiden väliseinien 50/70 mm.
 • Alumiinipaperi, limitys 200 mm, teippaus alumiiniteipillä
 • tuuletusrimat 24 mm, tarvittaessa ristiinrimoitus
 • tarvittavat tuet kiukaalle ja lauteille, vaneria
 • Paneelaus vaakaan, pintakiinnitys.
 • laudepinnat, kiukaan suojakaide
 • 1-tasoinen astinjakkara, jaloissa säätö / luistonestokumit

Puucardiverhous pesuhuoneen katossa, jossa:

 • Tuulettuva runko 43x48 mm kuusi
 • Höylätty kuusipaneeli, STP/ STV 15x95 mm, laatuluokka VK
 • Katon ja seinän liittymä rakosaumalla
 • Cardoinnin reunassa kiertää puulista
 • Katto varustetaan tarpeellisella määrällä luukkuja, koko n.400x400 mm.

Saunan saneeraus

Saunaremontti vaatii ammattitaitoisen toteuttajan 

Toteutamme saunan saneeraukset vankalla kokemuksella, laadusta tinkimättä. Saunan remontointi ja uudistaminen voidaan toteuttaa esimerkiksi taloyhtiöiden, hotellien, uimahallien ja kuntokeskusten saunatiloihin. Ammattitaitoisesti ja kustannustehokkaasti toteutettu saunan saneeraus viedään läpi sovitussa aikataulussa, ilman ikäviä yllätyksiä. Taloyhtiöiden putki- tai linjasaneerausten yhteydessä toteutamme saunaremontit myös huoneistosaunoille.

Tarkistamme ja tarvittaessa uusimme saunojen rakenteet sekä asennamme paneelit, lauteet, ovet, listat, valaisimet ja kiukaan. Kaikki remontit suunnittelemme ja toteutamme asiakkaan kanssa laajan saunamallistomme pohjalta tai arkkitehdin suunnitelmien mukaan. Jos kyseessä on uudistuotantoon rakentamamme kohde, löytyvät kaikkien saunojen mitoitukset ja tiedot tarkasti dokumentoituina ja ovat näin remontissa helposti hyödynnettävissä. Kun alkuperäiset kohteet tunnetaan, saunan saneeraus voidaan tehdä vanhalta hyvältä pohjalta pitkänkin ajan päästä. 

Saunan saneeraus ja lauteet

Laudetilauksiin sisältyy aina suunnittelupalvelu sekä tarvittaessa tarkistusmittakäynti. Aloitamme lauteiden rakentamisen tarkasta sahatavaran valinnasta. Optimoimme puumateriaalien käytön eri tarpeisiin ja kohteisiin parhaiten sopivalla tavalla. Materiaalitoimittajina käytämme vain luotettavia hyväksi todettuja tavarantoimittajia, joihin meillä on pitkät asiakassuhteet. Toimitusten kappalemäärät voivat vaihdella yksittäisistä talosaunoista jopa suuren kerrostalon satojen huoneistosaunojen laudetoimituksiin. Kaikki hoituvat samalla vankalla kokemuksella.

Talo- ja yhteisösaunojen runkoratkaisuina laudemallistostamme löytyy kääntölaude UPPI, jonka nerokkuus piilee sen kääntyvässä mekanismissa, sekä RST-rakenteiset lauteet. UPPI-kääntölauteen runkoratkaisun saranoidut lauteet kääntyvät sujuvasti kylkiasentoon. Lauderunko on alumiini, kiinnikkeet ja mekanismit ruostumatonta terästä. Uppi- kääntölauteen alumiinirunko on suunniteltu siten, että siihen kiinnitetyt tasopuut ovat mahdollisimman vähän kosketuksissa metalliin. Alumiinirunkoon kiinnitetyt laudelaudat ovat tarvittaessa helppo vaihtaa uusiin.

Valikoimistamme löytyy myös pitkäikäiset RST-rakenteiset eli metallirunkoiset TERÄS-lauteet. Lauderunkona käytetään RST- putkea ja laudemateriaali on valittavissa laajasta valikoimasta. Laudeosia uusimalla metallirunkoiset lauteet ovat lähes ikuiset. Lauderunko toimitetaan osina ja kootaan saunatilassa, jolloin kuljetus onnistuu ahtaissakin saunaosastoissa. Lauteiden runkoratkaisu joustaa saunatilan tekniikoiden mukaan mm. patterien ja valaisimien kohdalla. Pesu- ja pukuhuoneen kalusteet valmistetaan asiakkaan tarvitseman pituuden mukaan. RST-runkoiset penkit ja pöydät ovat kestävyytensä vuoksi suosittuja erityisesti yleisissä tiloissa. Vakiotuotteidemme lisäksi valmistamme mittatilaustöinä asiakkaan toiveen mukaisia kalusteita pesu- ja pukuhuonetiloihin.

Talosaunat

Valmistamme vuosittain kymmeniä erilaisia talosaunoja tai julkisia saunoja, jotka ovat kovassa käytössä. Tiedämme vuosien kokemuksella kuinka pitkäikäiset talosaunat tulee valmistaa. Julkisissa saunoissa erityisesti laudemateriaalit ja lauteiden rakennedetaljit ovat avainasemassa onnistuneeseen lopputulokseen. Oma osaava laudetuotantomme varmistaa sopivat ratkaisut talosaunojen lauteisiin. Tarvittaessa talosaunan lauteet tehdään joko RST-runkoisina tai kippaavina UPPI-lauteina. Mikäli taloyhtiö suunnittelee lauteiden uusimista kannattaa tutustua valikoimaamme tarkemmin.

Talo- ja yhteisösaunojen lauteiden runkoratkaisut

Talo- ja yhteisösaunojen runkoratkaisuina laudemallistostamme löytyy kääntölaude UPPI, jonka nerokkuus piilee sen kääntyvässä mekanismissa sekä RST-rakenteiset lauteet. 

Katso lisää: talosaunalauteet >> 

UPPI- kääntölauteen runkoratkaisun saranoidut lauteet kääntyvät sujuvasti kylkiasentoon. Lauderunko on alumiini, kiinnikkeet ja mekanismit ruostumatonta terästä. Uppi- kääntölauteen alumiinirunko on suunniteltu siten, että siihen kiinnitetyt tasopuut ovat mahdollisimman vähän kosketuksissa metalliin. Alumiinirunkoon kiinnitetyt laudelaudat ovat tarvittaessa helppo vaihtaa uusiin. 

Valikoimistamme löytyy myös pitkäikäiset RST-rakenteiset eli metallirunkoiset TERÄS- lauteet. Lauderunkona käytetään RST- putkea ja laudemateriaali on valittavissa laajasta valikoimasta. Laudeosia uusimalla metallirunkoiset lauteet ovat lähes ikuiset. Lauderunko toimitetaan osina ja kootaan saunatilassa, jolloin kuljetus onnistuu ahtaissakin saunaosastoissa. Lauteiden runkoratkaisu joustaa saunatilan tekniikoiden mukaan mm. patterien ja valaisimien kohdalla.

Pesu- ja kylpyhuoneen kalusteet valmistetaan asiakkaan tarvitseman pituuden mukaan. RST-runkoiset penkit ja pöydät ovat kestävyytensä vuoksi suosittuja erityisesti yleisissä tiloissa. Vakiotuotteidemme lisäksi valmistamme mittatilaustöinä asiakkaan toiveen mukaisia kalusteita pesu- ja pukuhuonetiloihin.

Katso lisää: Pesu- ja pukuhuoneen kalusteet >>