Skip links

Lauteet ja kalusteet

Jos kiuas on saunan sydän, ovat lauteet sen sielu! Nykyaikaisessa saunassa ei tarvitse tyytyä tavanomaiseen, vaan voit toivoa jotakin ihan muuta. Toimitamme lauteet juuri sinun saunasi mittoihin valmistettuna elementtivalmiina pakettina, mikä nopeuttaa tuntuvasti saunasi asennusta. Lauteet voivat olla suoria, kaarevan muotoisia, pyöreitä, pehmeitä tai kulmikkaampia. Suomalainen puusepäntyö tarjoaa monia mahdollisuuksia perinteisestä moderniin, luonnollisesta lämpökäsiteltyyn.

Valmislauteet kaikkiin käyttökohteisiin

Valmiit lauteet sopivat kaikkiin saunoihin, talo- ja yhteisösaunoihin, kotisaunoihin, mökkisaunoihin ja yrityssaunoihin niin yritysasiakkaalle kuin kuluttajalle. Valmislauteet valmistetaan tarkasti mittojen mukaan ja niiden istuvuus on taattu. Valmislauteet toimitetaan kohteeseen siististi pakattuna pakettina. Niiden asentaminen on helppoa ja lauteiden mukana toimitamme kuvalliset asennusohjeet. Lisäapua saa tarvittaessa soittamalla suoraan tehtaalle. Autamme myös asennus- ja remontointiavun löytämisessä

Saunan lauteet on suunniteltu käyttäjien ja käyttökohteen mukaan. Näin voidaan varmistua siitä, että lauderatkaisu on toimiva ja pitkäikäinen. Lauteiden pitkäikäisyyteen vaikuttavat myös materiaalivalinnat ja lauteiden rakenteelliset ratkaisut. Saunan lauteiden tärkein rakenteellinen ominaisuus pitkäikäisyyden kannalta on lauteiden kyky kuivua.

Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota lauderakenteiden ilmavuuteen ja mahdollisuuteen kuivua tehokkaasti ja nopeasti. Irroitettavat laudetasot ja välisuojat mahdollistavat helppohoitoisuuden ja puhtaanapidon. Luistonestokumeilla varustetut säätöjalat helpottavat asennusta, tuovat turvallisuutta ja estävät kosteuden pääsyä puurakenteisiin. Teemme lauteille tarvittaessa käyttöikää lisäävän ja puhtaanapitoa entisestään helpottavan parafiiniöljykäsittelyn. Käsittelyssä laudeosat upotetaan öljyyn yksitellen, jolloin öljykäsittely on tasainen kaikkialla. Oikealla käytöllä ja hoidolla lauteet säilyvät raikkaina ja uudenveroisina pitkään.

Valmislauteiden laudepakettiin sisältyvät seuraavat laudeosat mallikohtaisesti:

  • Yä- ja alalaude
  • Astinjakkara
  • Välisuojat (mallikohtainen)
  • Selkänojat (mallikohtainen)
  • Kiukaan suoja-/ jalkatuki (mallikohtainen)
  • Päätypukki/käsinoja (mallikohtainen)
  • Kulmamoduulit (mallikohtainen)

Peruslauteet

KAINO & OTSO-LAUTEET

Pelkistetty yksinkertainen kestosuosikki, jota saa useilla eri materiaalivaihtoehdoilla. Kaino- ja Otso-lauteet ovat ulkonäön puolesta identtiset. Erona mallistoissa on se, että Kaino-mallin laudetasot ovat irroitettavissa erikseen huoltoa varten, kun Otso-mallissa lauderunko ja taso toimivat yhtenä kiinteänä laude-elementtinä. Kaino tai Otso-laude on laadukas peruslaude jokaiseen kodin saunaan. Toimitamme lauteitamme yksityisasiakkaillemme niin koteihin, kuin rakennusliikkeille kokonaisiin kerrostalokohteisiin.

Materiaalivaihtoehdot: kuusi (kuvassa), haapa, tervaleppä ja lämpöhaapa. Tilattavissa kiinteillä laudetasoilla verkkokaupastamme.

Muotolauteet

Muuntautumiskykyinen ja muodokas ULJAS-muotolaude kutsuu saunojaa nauttimaan. Kaareva muotoilu miellyttää silmää ja ergonomisesti suunniteltu selkänoja takaavat istumamukavuuden. Pyöristetty etumuotolauta antaa lauteille näyttävyyttä. Laudetasot ja välisuojat ovat irroitettavat. Materiaalivaihtoehdot: tervaleppä ja lämpöhaapa.

Erikoislauteet

MAINIO-LAUDE

Linjakasta pohjoismaista muotoilua ja pehmeyttä samassa paketissa. Malli, jossa leveä laudepuu 28 x 120 mm esiintyy edukseen. Pelkistettyä muotoa arvostavalle täydellinen valinta. Turvallinen takaseinään asti ulottuvan alalauteen vuoksi. Materiaalivaihtoehdot: haapa, tervaleppä ja lämpöhaapa.

Talosaunalauteet

UPPI-KÄÄNTÖLAUDE

UPPI-kääntölauteen runkoratkaisun saranoidut lauteet kääntyvät sujuvasti kylkiasentoon. Lauderunko on alumiinia, kiinnikkeet ja mekanismit ruostumatonta terästä. Uppi- kääntölauteen alumiinirunko on suunniteltu siten, että siihen kiinnitetyt tasopuut ovat mahdollisimman vähän kosketuksissa metalliin. Alumiinirunkoon kiinnitetyt laudelaudat on tarvittaessa helppo vaihtaa uusiin. Istuinosien ja askelmien kiinnitys on piilokiinnityksellä ja puuosat erotetaan rungosta muoviprikoin. UPPI-laude on markkinoiden paras kippaava laude, joka sopii erityisesti talosaunoihin ja vastaaviin kovassa käytössä oleviin saunatiloihin

TERÄS-LAUTEET

Valikoimistamme löytyy myös pitkäikäiset RST-rakenteiset eli metallirunkoiset TERÄS- lauteet. Lauteiden runkona on jaloillaan seisova RST- putkirunko ja laudemateriaali on valittavissa laajasta valikoimasta. Laudetasot ovat helposti poisnostettavat. Istuinosien ja askelmien kiinnitys on piilokiinnityksellä ja puuosat erotetaan rungosta muoviprikoin. Laudeosia uusimalla metallirunkoiset lauteet ovat lähes ikuiset. RST-lauteet suunnitellaan ja toteutetaan aina kohdekohtaisten vaatimusten mukaisesti. RST-runko mitoitetaan aina kohdekohtaisesti ja suunnittelussa otetaan huomioon kohteen eritysvaatimukset.

Lauderunko toimitetaan osina ja kootaan saunatilassa, jolloin kuljetus onnistuu ahtaissakin saunaosastoissa. Lauteiden runkoratkaisu joustaa saunatilan tekniikoiden mukaan mm. patterien, lattikaivojen ja valaisimien kohdalla.

Penkit ja jakkarat

Valikoimistamme löydät myös laadukkaat ja turvalliset saunatilojen astin- ja porrasjakkarat sekä pesu- ja pukuhuoneen penkit useissa eri materiaalivaihtoehdoissa. Kalusteiden jalkoihin asennetut luistonestokumeilla varustetut säätöjalat lisäävät vakautta liukkaalla ja kaltevalla lattialla ja estävät veden suoran imeytymisen puuosiin. Käyttötarkoituksen mukaan valittavana on puurunkoisia ja RST-jalkaisia vaihtoehtoja. Yleisimmät penkkimme ja jakkaramme ovat myynnissä verkkokaupassamme.

Porrasjakkara

Askel-saunajakkara on ehdoton klassikkomme. Jakkaran runko on havupuuta tai tervaleppää ja jaloissa on luistonestokumeilla varustetut säätöjalat, joissa on 25 mm:n säätövara. Jalat ovat aavistuksen ulospäin kallellaan, joten saunajakkara on erittäin tukeva ja turvallinen. Tasomateriaalivaihtoehdot ovat kuusi, haapa tai tervaleppä, jotka ovat saatavina joko puuvalmiina tai lämpökäsiteltyinä. Jakkaran saa myös kosteutta hyvin kestävillä RST-jaloilla.

Astinjakkaran vakiomitat:
Korkeus 350 mm, syvyys 400 mm ja pituus 600/800 mm.

Porrasjakkara

Askel-saunajakkara on ehdoton klassikkomme. Jakkaran runko on havupuuta tai tervaleppää ja jaloissa on luistonestokumeilla varustetut säätöjalat, joissa on 25 mm:n säätövara. Jalat ovat aavistuksen ulospäin kallellaan, joten saunajakkara on erittäin tukeva ja turvallinen. Tasomateriaalivaihtoehdot ovat kuusi, haapa tai tervaleppä, jotka ovat saatavina joko puuvalmiina tai lämpökäsiteltyinä. Jakkaran saa myös kosteutta hyvin kestävillä RST-jaloilla.

Astinjakkaran vakiomitat:
Korkeus 350 mm, syvyys 400 mm ja pituus 600/800 mm.

Puurunkoinen penkki

Puurunkoisen penkin jalat ovat aavistuksen ulospäin kallellaan, joten se on tukeva ja turvallinen. Tukevuutta lisäävät vielä jaloissa olevat 25 mm:n säätövaralla varustetut säätöjalat. Säätöjalat myös lisäävät penkin käyttöikää, koska ne estävät lattialla olevan kosteuden imeytymisen puisiin jalkoihin. Penkin pituus määräytyy asiakkaan tarpeen mukaan. Tasomateriaalivaihtoehdot ovat kuusi, haapa, tervaleppä joko puuvalmiina tai lämpökäsiteltyinä. Runko saatavana havupuisena tai tervaleppäisenä.

Penkin vakiomitat:
Syvyys 400 mm, korkeus 450 mm, pituus 400-2200 mm

Penkki RST-jaloilla

RST-jalkainen penkki soveltuu kalusteeksi niin pesu- kuin pukuhuonetiloihinkin. Erityisen hyvin kestävä RST-jalkainen penkki sopii talosaunojen, mökkien ja yleisten saunojen pesutiloihin. Jaloissa on luistonestokumilla varustetut säätöjalat, jonka avulla penkin voi säätää lattian kaatojen mukaan. Säätöjalassa on 25 mm:n säätövara. Penkin pituus määräytyy asiakkaan tarpeen mukaan. Tasomateriaalivaihtoehdot ovat kuusi, haapa, tervaleppä joko puuvalmiina tai lämpökäsiteltyinä. Pesuhuoneisiin suosittelemme lakattuja tasoja kosteuden keston vuoksi. Lakattujen tasojen vaihtoehdot ovat kuusi, tervaleppä ja lämpöhaapa.

Penkin vakiomitat:
Syvyys 400 mm, korkeus 450 mm, pituus 600-2200 mm

Onni-penkki

Onni-penkki on moderni ja tyylikäs ratkaisu pesutilojen kalusteeksi. Penkkiä valmistetaan sekä puku- että pesuhuonekalusteeksi, jopa 2200 mm pituuteen saakka. Voit sijoittaa penkin myös saunaan. Onni-penkin materiaalivaihtoehdot ovat haapa, tervaleppä, lämpökäsitelty tervaleppä ja lämpöhaapa.

Penkin vakiomitat:
Syvyys 450 mm, korkeus 450 mm pituus 450-2200 mm