Skip links

Valttina erikoistuminen ja kokeneet tekijät – Saunatalon elementtisaunat tuovat asuntotuotannon nykyaikaan

60 vuotta sitten elementtitekniikka mullisti rakentamisen. Mitä olemme sen jälkeen oppineet? Huomattava osa viimeistelytyötä tehdään edelleen paikan päällä työmaalla, vaikka samalla rakennusala kohtaa jatkuvasti uusia muutospaineita muun teknologian kehittyessä rinnalla. Teollinen valmistus ja esivalmisteisten elementtien hyödyntäminen täytyy ulottaa viimeistelyvaiheeseen asti. Tehdään työ siellä, missä se on tehokkainta, ja missä osaajat ovat.

Saunatalo oy valmistaa elementtisaunoja ja alakattoja 35 vuoden kokemuksella. Alusta saakka on keskitytty yhteen rakentamisen osa-alueeseen, jossa kehittyä parhaiksi. Tämä osaaminen on hiottu huippuunsa ja siirretty työmaalta tehtaalle. Tänä päivänä Saunatalo on lajissaan Suomen suurin ammattirakentajien kumppani.

Saunatalo toimii osana koko rakennusalan arvoketjua. Tuotannon painopiste on uudisasuntotuotannossa ja yhä useammin myös saneerauskohteissa.

Nykyaikainen elementtisauna on enemmän kuin pelkkä itsekoottava rakennussarja –
se on alusta loppuun mietitty täyden palvelun tuote

Saunatalo vakioi ja valmistaa vaativat kohteet sarjatyönä, vaikka saunan tekninen toteutus ratkaistaan asiakkaan suunnitelmien pohjalta. Näin säästetään suunnittelijan ja rakentajan aikaa sekä resursseja.

Kylpyhuoneen alakatot on tuote, joka valitaan lähes poikkeuksetta saunaelementtien kumppaniksi. Tuloksena on saunajärjestelmä, joka valmistuu etukäteen tehtaalla ja tulee valmiina osissa työmaalle toimitettuna.

Miksi jättää työmaalla tehtäväksi se, minkä voi tehdä jo ennakkoon tehtaalla?
Tehdasvalmisteisuus on sekä urakoitsijan että tilaajan etu:

1) Viimeistelyvaiheen työt ovat aikatauluherkkiä ja niihin liittyy paljon eri toimijoita. Kohteen läpivientiä jouduttaa, kun työmaalta saadaan karsittua aikaa vievät prosessit.

2) Laadunvalvonta ja -varmistaminen toteutuu aivan eri tasolla kontrolloiduissa tuotanto-oloissa. Keskitetty valmistaminen mahdollistaa tuotteen, joka on tasalaatuinen, kestävä ja vastuullinen.

3) Elementtirakentamisessa jokaisen ammattilaisen tehtäväkenttä on tarkasti rajattu. Saunatalon tehdas työllistää oman alansa huippuosaajia. Työmaalla Saunatalon asentajat viimeistelevät tuotteen täysin valmiiksi saunaksi.

Saunatalon periaatteena on alusta asti ollut kehittyä alansa parhaaksi tekijäksi. Tehokkaan, nykyaikaisen työmaan ja laadukkaan rakentamisen varmistamiseksi osaaminen kannattaa keskittää – jätä saunan tekeminen ammattilaiselle.

 

OTA YHTEYTTÄ MYYNTIIN

Sampo Katainen
/ Pirkanmaa

Juha Kovero
/ Uusimaa