Skip links

Arto Teittinen, YH Kodit Oy

YH-kodit Oy rakennuttajapäälliköllä Arto Teittisellä on yli 30 vuoden kokemus yhteistyöstä Saunatalon kanssa. YH Kodeissa asuu lähes 15 000 asukasta ja yhtiö rakennuttaa vuosittain noin 500 asuntoa Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

“Paikallarakennettuja asuntosaunoja ei ole meillä täällä Pirkanmaalla ollut enää moneen vuoteen. Enkä edes muista, milloin viimeksi olen nähnyt asuntosaunoja rakennettavan muuten kuin elementeistä. Tietenkin taloyhtiösaunat ovat sitten asia erikseen.

Paikallarakennettu sauna on aina yksilösuoritus, mutta elementtisaunoissa laatu on vakioitu. Kyse ei ole niinkään siitä, miltä pinta näyttää. Moni timpuri osaa tehdä kaunista pintaa. Meille merkityksellistä on saunan elinkaari, joka määräytyy sen perusteella mitä on pinnan alla.

Saunatalon elementtisaunatuotteen runkorakenteet on mietitty huolellisesti ja yhdessäkin vuosikymmenten saatossa hiottu. Alkuaikojen virheet rakenteissa on korjattu ja uusia ratkaisuja on kehitetty.

Meillä YH-kodeilla on riittänyt intoa ja uskallusta olla kehitystyössä mukana.  Kerran teimme yhdessä Saunatalon kanssa Hervannassa sijaitsevaan 100 asuntoa käsittävän opiskelijatalon jokaiseen asuntoon saunan, jossa on lasista tehty etuseinä.

Mitä tulee Saunatalon tuotteeseen tänä päivänä, reklamaatiot ovat olleet erittäin vähäisiä. Puutavaran laatu on ollut sitä mitä ollaan tilattu. Työmaan ammattivalvojilta emme ole kuulleet saunoista mitään. Ja sehän on aina hyvä asia.”

Linkki kotisivuille: yhkodit.fi