Skip links

Teemu Komi, YIT Lappeenranta

Vastaavana työnjohtajana YIT Lappeenrannassa toimivalle Teemu Komille Saunatalo on tuttu jo useamman vuoden ajalta. 

“Alunperin meidän hankintapuoli bongasi tämän elementtisaunaratkaisun. Otettiin testiin ja havaittiin hyväksi. Viimeiset kuusi asuinkerrostaloa on ollut elementtisaunaa ja juuri nyt lähtee seitsemäs. Tuotteena siis alkaa olemaan jo tuttu. Laatu on ollut hyvällä tasolla alusta asti, mitä itse olen nähnyt. 

Pidän itse paikallarakennettua saunaa nimenomaan pintalaadullisesti vähän laadukkaampana, mutta kuluttajahan ei pysty sanomaan, että onko se paikalla tehty vai elementoitu. Myös asukasmuutokset tulisi elementtisaunoissa olla hyvinkin aikaisessa vaiheessa tiedossa.  

Suurimmat hyödyt elementtisaunoissa löytyvät juurikin nopeudesta ja siitä, että yksi kokonainen työvaihe rungon tekemisineen, villoituksineen, paperointineen ja panelointineen jää pois sieltä työmaalta, jossa muutenkin varat on poissa ja mestat on pilkottu pienemmiksi. Puhutaan siis ajallisesti hurjasta säästöstä, kun rungon mukana tulee käytännössä lähes kaikki valmiina, eikä tarvitse varata työpistettä paneelien sirkkelöintiin. Jäljelle jää enää viimeistelylistoitukset, alakiertopaneelit ja ovien laitot.

Saunatalon elementtisaunan asennuksessa meillä on tarkasti tiedossa, kuinka kauan siihen menee eikä myöhästymisriskiä pääse muodostumaan.  Asennuskerrat on sovittu hyvissä ajoin ja ne on pitäneet.”